Управа

Ректор Богословије

протојереј-ставрофор мр
Јован Милановић

Рођен 6. маја 1983. године у Руми. Завршио Српску православну богословију Светог Арсенија у Сремским Карловцима, да би потом уписао Богословски факултет Српске православне цркве у Београду који завршава 2006. године и одлази на постдипломске студије у Париз где брани магистарски рад на Православном богословском Институту Светог Сергија и Католичком институту из области византијско („Света тајна крштења по Светом Григорију Палами“).
Рукоположен од стране Преосвештеног Епископа сремског Господина Василија у ђаконски чин на Ваведење 2008. године у Световаведењском храму у Сремским Карловцима, а у свештени презвитерски чин на Ивандан у манастиру Велика Ремета 2011. године. 

Одликован достојанством протојереја 2015. године. Високо одликовање права ношења напрсног крста добио у новембру 2021. године високом одлуком Светог Архијерејског Синода. Био парох при Световаведењском храму од 2011. године, да би преузео старешинство над Саборном црквом Светог оца Николаја од 2015. године и био са краћим прекидима на истом послушању до 2022. године. Уписао докторске студије на Православном богословском факултету Универзитета у Београду на одсеку за библијско богословље. Професор Српске православне богословије Светог Арсенија од септембра 2011. године. Био помоћник васпитача четири године. За вршиоца дужности ректора изабран 2019. године, а за ректора постављен 2021. године. Предавао до избора на место ректора Патрологију, Историју хришћанске цркве и Енглески језик. Као ректор предаје Патрологију и Црквену администрацију. Ожењен Данијелом рођ. Васић и са њом има троје деце.
Члан је Епархијског савета Епархије сремске, Комисије Светог Архијерејског Синода за превод богослужбених књига, Уређивачког савета часописа „Српски Сион“.
Носилац је почасног ордена „Светог благоверног кнеза Владимира“ од 2015. године, којим га је одликовао Патријарх московски и све Русије Господин Кирил. Одликован Орденом „Вожда Стратимировића“ у септембру 2020. године. Говори и користи се енглеским, француским, грчким и руским језиком.