Одржана трећа седница Научног одбора

Дана 22. фебруара 2024. године у зборници Богословије одржана је трећа седница Научног одбора. Ово тело конституисано је пре две године и његов задатак је да се у овој години јубилеја одржи научни скуп који ће имати за циљ да се кроз један научни приступ представи значај Карловачке богословије како у прошлости тако и данас, као и да отвори перспективе за њен даљи живот, рад и напредак.

На седници овог одбора учествовали су ректор Богословије протојереј-ставрофор Јован Милановић као председавајући, умировљени ректор Богословије протојереј-ставрофор Јован Петковић, јереј проф. др Србољуб Убипариповић, др Предраг Ђоковић, Дарко Парпиповић, те професори Богословије: јереј Станко Лакетић, протођакон мр Љубомир Лукић, др Бојан Грујичић и Ненад Стојановић, као и придружени чланови одбора господа Лука Станојевић и Срђан Јуришић. Председавајући овом седницом, Господин Ректор поздравио је све присутне и изразио радост због поновног сусрета. Затим је секретар Научног одбора др Бојан Грујичић поднео извештај о досадашњим активностима везаним за прославу јубилеја. Потом се прешло на тачке дневног реда. Начелно су утврђене и конкретизоване активности везане за организацију научног скупа. Утврђен је назив конференције „Српска црквена просвета – 230 година Карловачке богословије“. Потом су разматране појединости везане за одржавање скупа као што су датум, време, списак учесника који ће бити позвани на овај скуп као и теме у оквиру којих се треба кретати при писању радова.

По пристизању радова позваних учесника, одбор ће одржати још једну седницу на којој ће прецизирати све детаље везане за одржавање скупа. Научни скуп биће одржан у Карловачкој богословији 11. и 12. октобра 2024. године.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *