Праштално вечерње

У Недељу сиропусну, 17. марта 2024. године, када наша Света, Саборна и Апостолска Црква молитвено прославља Преподобног Герасима Јорданског, у Саборном храму Светог оца Николаја, служено је свечано праштално вечерње богослужење, као врхунац последње припремне седмице пред почетак Свете Четрдесетнице.

Учећи нас да треба међусобно да живимо у љубави, слози и хармонији, као и да опраштамо једни другима, наша Света Црква позива нас да целивом љубави опростимо једни другима и да се са миром упустимо у период Часног поста који нам предстоји.
Овим свечаним сабрањем начаствовао је отац Ректор уз саслужење оца Станка Лакетића, старешине Саборног храма Светог оца Николаја у Сремским Карловцима и професора Богословије, оца Бојана Нинковића, секретара ЕУО-а Епархије сремске, као и ђакона Марка Стефановића. Након што су целивали Свето Јеванђеље, професори и ученици наше школе су целивом љубави затражили опроштај и помен у молитвама једни од других.

Након прашталног вечерњег, у школској трпезарији упристојена је богата трпеза љубави која је, у духу сиропусне седмице, садржала беле покладе. На вечери су били присутни конзулка Црне Горе г-ђа Невенка Ћировић са својом породицом и драги гости наше школе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *