Посета оца Андреја Алексејева и верника из Русије

У уторак 27.02.2024. године имали смо прилику да угостимо крстоносног проту Андреја Алексејева, управитеља духовно-спортског центра, са његовом паством. По благослову Његове Светости патријарха Московског и све Русије Господина Кирила они су дошли  из Москве, храма Светог Димитрија Донског, а поводом посете светињама Српске Православне Цркве.

Једно од знаменитих места која су посетили за време своје вишедневне посете Србији било је и наше богословског училиште. Предвођени професором др. Бојаном Грујичићем стигли су и у Богословију где их је срдачно дочекао и угостио Господин Ректор.

Професор их је прво провео кроз школу говорећи о њеном значају за Србе те односима са многим Семинаријама и Духовним академијама у Русији. Имали су прилику да посете Ризницу Богословије и Капелу Светог Арсенија те да се детаљније упознају са историјом овога места које је од оснивања чувало идентитет српскога народа. Наше училиште је од увек имало присне односе са свим  помесним Православним Црквама, чему је ова посета из Русије била само потврда.

По обиласку дружење је настављено у гостопримници, где су се укрепили од напорног дана. Г-дин Ректор је овом приликом поделио пригодне дарове присутнима, те оцу Андреју даровао јубиларну икону Светог Арсенија и нека од издања наше Богословије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *