Почетак школске 2023/24 године у Сремским Карловцима

Почетак нове школске године 1. септембра 2023. године у Сремским Карловцима обележен је Светом Литургијом, те призивом Светог Духа на ђаке и професоре. Литургијом у Саборној цркви Светог Николаја началствовао је Господин Ректор протојереј-ставрофор Јован Милановић уз саслужење многобројног свештенства, професора, гостију и пријатеља Карловачке богословије. Својим гласовима молитвено сабрање улепшао је и хор наше школе. На Литургији су молитвено присуствовали директор Карловачке гимназије г. Бранко Стојков и директорка основне школе госпођа Весна Чолић са својим ђацима.

По завршеној Литургији Г. Ректор је пренео поздраве Преосвештеног Епископа г. Василија, који нажалост није могао бити присутан. Затим се обратио пригодном беседом и пожелео благословен и срећан почетак нове школске године. Између осталог рекао је: „Дакле, да не детињимо разумом него да будемо деца Божија и да се трудимо да непрестано у љубави сви заједно будемо у ономе што је добро, честито и часно. Ако тако будемо радили онда неће бити свађа, међу нама неће бити ружних речи, ружних дела и злих дела – него ћемо сви бити деца Божија и остати овде на Земљи наследници доброте, љубави и врлине…“

После Свете Литургије у богословији је уприличен пријем као и читање Правилника о животу и раду у богословијама наше Цркве.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *