Пролећни Бранкови дани 2024. – Сусрет са песницима у Богословији

У оквиру „Пролећних Бранкових дана 2024.“ а поводом 230 година постојања Карловачке богословије и 200. годишњице рођења Алексија (Бранка) Радичевића одржан је у свечаној сали наше школе сусрет са песницима из цветника „Ао, данче, ала си ми бео“.


На почетку се обратио Господин Ректор поздравним словом, а затим предао реч директору Бранковог кола, господину др Ненаду Грујичићу. Г-дин Грујичић је поздравио понаособ све присутне песнике, те споменуо значај Бранка Радичевића и његових песама.
У наставку уследили су наступи где су Матија Бећковић, Ђорђо Сладоје, Данило Јокановић, Маја Белегишанин, Никола Раусављевић и Дајана Петровић интерпретирали своје песме о Бранку, а које су ушле у састав горе поменуте збирке. Госпођа Дајана је уз пратњу на гитари свога супруга Драгана Петровића отпевала Бранкову песму „Молитва“ и песму Лазе Костића „Певачка химна Јовану Дамаскину“.


Директор се захвалио свима присутнима, те позвао да се сви окупимо на Стражилову око Бранковог гроба на његов дан рођења, 28. марта, где ће 29 песника изрећи своје песме о најзнаменитијем карловачком ђаку – Бранку Радичевићу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *