Заседање Св. Архијерејског Сабора СПЦ у Срем. Карловцима

МАЈСКО ЗАСЕДАЊЕ СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА СПЦ почеће 15. маја Литургијом и свечаном седницом у Сремским Карловцима. Повод је прослава стогодишњице уједињења СПЦ која до сада није организована због актуелне пандемије.

Тим поводом, Одбор за организацију овог догађаја одржао је радни састанак у Сремским Карловцима, којем су присуствовали епископи, господа Василије сремски и Јустин хвостански, те секретар Светог Арх. Синода, директор Патријаршијског Управног Одбора, ректор наше Богословије и други уважени чланови.

У добром расположењу успешно је усвојена агенда и договорени даљи кораци, те су гости нашег града и школе могли да нађу времена и за уживање у гостопримству домаћина.

Епископ Јустин је, иако тренутно гост, ипак домаћи у овој установи, те је радо посетио наставу и поразговарао са ученицима, евоцирајући успомене на време проведено под сводовима ових знаменитих грађевина.

Још једном позивамо све вернике и пратиоце странице да дођу 15. маја 2022. у Сремске Карловце да се сви заједно помолимо да Свети Дух благодаћу оснажи рад Сабора, а присуством да улепшамо важан јубилеј!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *