Завршни испит из пчеларства

Након годину дана изучавања пчеларства ученици првог разреда Карловачке богословије, предвођени својим предавачима, кренули су у суботу 22. априла ове године пут манастира Бешенова да положе завршни испит из пчеларства. Обишавши манастире Раваницу, Јазак и Малу Ремету, стигли су до свог крајњег одредишта – манастира Бешеново. Ту су дочекани од стране свог професора и aрхимадрита Арсенија, па им је том приликом уприличен ручак да се окрепе од пута.

Затим се прешло на одржавање радионица које су водили стручни предавачи, а током поподнева је уследио и практични део обуке из пчеларства. Сви су имали могућност да разгледају кошнице и разноврсни алат који се користи у овом занату, а учили су и како се треба опходити према корисним бићима као што су пчеле. По завршеној пракси сви су окупили у манастирској сали да би полагали годишњи тест из презентованог садржаја.

Сутрадан, после одслужене недељне Литургије, богослови су по својој жељи и одобрењу професора обишли Бешеновачко језеро, које се налази надомак Бешеновачког Прњавора.Након богате трпезе и ручка учиници су обавештени да су сви успешно прошли обуку из пчеларства, те им је игуман Арсеније свечано доделио дипломе. По благослову Управе Богословије, игуман се предавачима захвалио на успешном раду са децом и уручио им пригодне захвалнице.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *